27 Mayıs 2016 Cuma

Turkcell Vınn Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları

Turkcell Vınn Dns Değiştirme

Vınn kullanan kişiler zaman zaman yasaklanan veya erişim engeli olan sitelere girmekte sorun yaşamaktadırlar. Bu engeli aşmanın tek yolu DNS ayarlarını değiştirmektir. Turkcell vınn DNS değiştirme ve DNS ayarları yapmak için belli adımları takip etmek gerekir.
Turkcell vınn DNS değiştirme iki şekilde mümkün olabilmektedir. Önce Turkcell’in hangi tür vınn ‘ını kullandığınızı bilmek gerekir. Bunun iki versiyonu vardır ve birisi mavi biriside gridir. İlk versiyonda DNS değişikliği yapılacaksa bunu yer ağ bağlantısı ayarlarından yapabilirsiniz ancak diğer versiyonda yani gride yerel ağ bağlantısından bu değişikliği yapmak söz konusu değildir. Burada değişiklik yapabilmek için “rasphone.pbk” klasörüne girmek ve bu kısımda ayar yapmak gerekmektedir. Bu klasör Turkcell vınn kurulumu yapılırken bilgisayarda “belgelerim” kısmında oluşturulmaktadır. Bu dosya tıklandığında karşımıza bir pencere açılıyor buradan bağlantı profilimizi seçip tekrar yenilenen pencerede “ağ iletişimi” ifadesini tercih ediyoruz ve karşımıza çıkan listeden “internet iletişim” kuralını tıklayarak özellikler sekmesini seçiyoruz.

Son olarak Turkcell vınn DNS ayarları işlemini tamamlamak için açılan sayfadaki “DNS sunucu adreslerini kullan” tıklayıp yeni ip giriyoruz.

0 Yorum Bulunmakta "Turkcell Vınn Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları"

Yorum Gönder