30 Mayıs 2016 Pazartesi

Windows 8 Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları

Windows 8 Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları

Windows 8’te her tür siteye giriş çoğu zaman DNS ayarlarının değiştirilmesi ve sitelere erişimin engellenmesi gibi durumlarda mümkün olamamaktadır. Bu noktada Windows 8 dns değiştirme ve dns ayarları gündeme gelmektedir.
Windows dns değiştirme için evvela bilgisayardaki internet simgesine tıklanarak “ağ ve paylaşım merkezini aç” diyoruz. Açılan sayfada soldaki “ bağdaştırıcı ayarlarının değiştirin “ ifadesini seçiyoruz. Karşımıza bilgisayarımızdaki ağ bağlantıları çıkıyor. Kullanmış olduğunuz “ağ bağdaştırıcısı” na sağ tıklama yapıyoruz ve önümüze gelen menüdeki listeden “özellikler” seçeneğini tercih ediyoruz.
Söz gelimi internette wireless kullanılan bir bilgisayar kullandığımızı var sayarsak buradaki seçeneklerden “wireless network connection” yazısına sağ tıklama yapıyoruz. Burada “ wireless network connection özellikleri “ ifadesi göze çarpıyor ve “ İnternet Protokolü Sürüm 4” yazısını seçtikten sonra iki kez tıklıyoruz.

Açılan sayfada aşağı kısımda “aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” deyip buraya ilk sıraya “4.2.2.1” altına ise “4.2.2.2” yazarak tamam diyoruz. Windows 8 DNS ayarları bu yolla değiştirilmiş olup erişimi yasaklanan sitelere giriş yapılabiliyor. 

0 Yorum Bulunmakta "Windows 8 Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları"

Yorum Gönder