20 Mayıs 2016 Cuma

Android Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları

Android Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları

İnternete giriş sağladığımız her türden cihaz girdiğimiz site hangisi olursa olsun bu erişimi İP adresleri üzerinden yapmaktadır. DNS, site adı ile İP adresini uyuşturmak ile görevli sistemin adıdır. İP adresleri oldukça uzun olmalarından ötürü cihazlarda girilecek alan adının yazılması durumunda DNS sistemi bunu İP ye çevirmek sureti ile bağlantı sağlar. Android DNS değiştirme ve DNS ayarları gerektiği durumlar olabilir.
Yapılan bazı filtreleme işlemi sonucu bazı sitelere erişim mümkün olamamaktadır. Bu durumda Android DNS değiştirme yapılmalıdır. Bunu yapabilmek için android cihazınızın menü kısmı açılır ve ardından “ayarlar” bölümüne giriş yapılır. Wi_Fİ bölümü bir müddet basılı tutularak önümüze gelen menüden “ağ ayarlarını değiştirin” ifadesine dokunulur. Buradan ise “gelişmiş seçeneklere göster” yazısı ile devam edilir. İP ayarlarına girildiği zaman Static/ Statik denir.

Son olarak Android DNS değiştirme Android DNS ayarları işlemini tamamlamak için sayfa aşağı kaydırılır ve alt alta bulunan DNS 1 DNS 2 kısımlarına arama motorundan elde edebileceğimiz en iyi ücretsiz DNS sağlayıcılardan 1 tanesi seçilip yazılır ve kaydedilir.

0 Yorum Bulunmakta "Android Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları"

Yorum Gönder