20 Mayıs 2016 Cuma

Avea Jet Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları


Avea jet hem uygun fiyatlı hem sınırsız olması açısından ülkemizde kullanımı çok yaygın olan bir hizmettir. Avea ‘nın belirlediği siteler dışında her siteye girebilmek için Avea jet DNS değiştirme ve DNS ayarları işleminin yapılması gerekir.
Bunu gerçekleştirmek için öncelikli olarak Avea’nın “mobile connect” programından bağlantı yapıyoruz ve ardından bağlantıyı kesiyoruz. Ağ bağlantıları bölümüne sola tıklayıp “özellikler “ ifadesine geliyoruz. Burada “DNS ayarları değiştirme” yazısını rahatlıkla görebiliriz. Tıklama yaparak klavye ile yeni DNS yazıyoruz. Tekrar bağlantı yapmak için bu defa Avea programından değil mevcut ayarlardan bağlantı kuruyoruz yani Windows ile bağlantı gerçekleştiriyoruz. Cihazımızı kapatıp tekrar açtığımız zaman yapmış olduğumuz değişiklikler algılanıyor ve bu şekilde Avea jet DNS değiştirme yapılmış oluyor

Diğer yöntemde ayarlar ifadesini seçip profil yazısından “yeni profil ekle” yazısına tıklıyoruz. Ardından “otomatik DNS ayarlarını kullan” diyoruz ve bu kısımdaki onay işaretini kaldırıp DNS 1 bölümüne 198.153.192.1, DNS 2 bölümüne de 198.153.194.1 rakamlarını giriyor ve böylelikle Avea jet DNS ayarlarını değiştirmiş oluyoruz.

0 Yorum Bulunmakta "Avea Jet Dns Değiştirme Ve Dns Ayarları"

Yorum Gönder