20 Mayıs 2016 Cuma

Link İnşası (Link Building)

CyrussShepard gibi dünyanın önde gelen blog yazarları link inşasıolmadan SEO’da başarı olunamayacağını iddia ediyor. Her ne kadar web dünyasında hala büyük bir kesim bu tür bir çalışmaya tereddütle baksa da, link inşasını kabullenen ve oyunu kuralına göre oynayan kişi sayısı da oldukça çok… SEO gibi rekabetin üst düzey olduğu bir sektörden kopmak istemiyorsak iyi bir link inşası şart…
Link Kabul Etmekte Seçicilik
Link kabul ederken seçici olun. Özellikle profilbacklink, blogbacklink gibi linklerden mutlaka uzak durun. Bu durum her bakımdan sitenizi ön plana geçireceği gibi link inşasında sizi ön plana taşır. Google’ın gözünden bir şekilde kaçarım düşüncesiyle atacağınız en ufak bir adım dahi sitenizin hiç ummadığınız kadar alçalmasına neden olabilir. Bu tür riskler başınızı belaya sokabilir.
Dengeli Bir İnşa
Link inşası yapmak bir bütün olan SEO’nun hala çok değerli bir parçası… Bu nedenle elbette ki link inşası yapmaya devam edin. Ancak bu inşayı dengeli bir şekilde yapın. Kelimeler, siteler ve link inşasını oluşturan her unsurun dengeli bir şekilde dağılmasını temin ederseniz, başarılı bir link inşasıyapmış olursunuz.

Linkin Değeri Hiç Şüphesiz Önemli
Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar uzun soluklu bir şeyler yapmak amacıyla mı gelecek, yoksa hemen göz atıp çıkacak mı? Link inşası esnasında bunu siz belirlersiniz. Durum böyle olunca ziyaretçilerin sitenizde daha fazla zaman geçirmesini sağlayabilmeniz mümkün oluyor. Bu nedenle link inşasında bunu göz önünde bulundurun ve link değerine önem verin. Ziyaretçiler sitenize şöyle bir bakıp çıkmak yerine, uzun soluklu bir şeyler okumak ve öğrenmek için gelsin.
Nofollow
Nofollow linkleri bir alışkanlık haline getirmeniz iyi bir link inşasının en önemli ayağıdır. Optimizasyon çalışmasında başarı yakalamanız için önemli bir unsur olan nofollow sizde bir alışkanlık haline gelsin.
Kullanıcı Dostu Siteleri Tercih Edin

Kullanıcı dostu siteler SEO’da her zaman en önde yer alır. Link inşasında da tıpkı kendi internet siteniz gibi kullanıcı dostu olan siteleri tercih etmelisiniz. 

0 Yorum Bulunmakta "Link İnşası (Link Building)"

Yorum Gönder