21 Mayıs 2016 Cumartesi

SEO’da Temel Faktörler

SEO’da Temel Faktörler

SEOnedir? SEO İngilizce olarak ''Search Engine Optimization'' ya da diğer anlamı ile ''Arama Motoru Optimizasyonu'' kelimesinin baş harflerinin birleşimi ile oluşmaktadır. Arama Motorlarında hizmet veren sitelerin veya sayfaların daha da üst sıralara çıkarılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmaları kapsamaktadır.

SEO Faaliyetinin Temel Amacı

SEO yazılımının temel amacı, genel olarak ''AramaMotoru Optimizasyonu'' yani arama motorları içerisinde üst sıralarda yer almaktır. Bu amaç da, sitelerin içerisinde yer alan bilgi, yapılan hizmet ya da satışların daha fazla ilgili kesime ulaştırılmasıdır. SEO, sitelerin daha doğal yollarla kolayca ulaşamayacakları popülerliğe doğal bir şekilde görünen yöntemler kullanarak ulaşma biçimidir. Oluşturulan bu web popülerliği, beraberinde Google sıralama durumunda artışını da yanında getirmektedir.

Sitenizi Düzenli Hale Getirin
           
Site içerisinde yer alan düzenlemeler arama motorlarının siteyi çok daha düzenli bir şekilde okumalarına ve kolayca çözümlemesine yardımcı olmaktadır. Arama motorları genel olarak herhangi bir siteyi sahip olduğu içeriği ile değerlendirirken kullanıcı deneyimini göz ününde tutmaktadır. Arama motorlarının en büyük amacı ise kullanıcıların arzu ettiği sonuçları onlara sunabilmektir. Site dışı SEO yapabilmek için farklı alanlarda teknikler bulunmaktadır. Bu konuda en popüler olanları ise sitenin içerik durumunun kaliteli ve yüksek backlink sayısını içerisinde barındırmasıdır.

Backlink

Backlink Özelliğini Kullanın


Backlink, bir web sayfasının diğer sayfalara verdiği link işleminin genel adıdır. Ancak başta Google arama motoruyer almak üzere tüm arama motorları tam olarak manipüle edilmiş backlinkleriistemeye yanaşmamaktadır. Bunun nedeni isebacklinklerin arama motorları nezdinde her zaman bir referans gösterilmesi durumudur. Bu nedenle arama motorları her anlamda yapay olarak gerçekleştirilmiş bir referansı kolayca kabul etmemektedir. Bu nedenle web sayfasına gelen backlinklerin her zaman tamamen gerçek kullanıcılar tarafından verilmesi sayfamız tarafından sizlere önerilmektedir. Geçmiş yıllarda yer almaya devam eden belli bir sınıra kadar gerçekleştirilen e ticaret sistemi günümüzde daha etkin bir şekilde küresel olarak gerçekleştirilmeye devam etmektedir. Geleneksel yöntemlere göre daha az maliyet içeren e ticaret sistemi açık bilgisayar ağları üzerinden kısa zamanda gerçekleştirilmektedir. 

0 Yorum Bulunmakta "SEO’da Temel Faktörler"

Yorum Gönder