21 Mayıs 2016 Cumartesi

Youtube Kullanmanın Püf Noktaları

Youtube Kullanmanın Püf Noktaları

Youtube Kullanmanın Püf Noktaları
           
Youtube, internet üzerinde video barındırma sitesi olarak yer almaktadır. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde yer almaktadır. 15 Şubat 2005'te 3 eski Paypal çalışanı tarafından kurulan şirket Kasım 2006'da Google tarafından satın alındı. Günümüzde Google'ın yan kuruluşlarından biri olarak faaliyetine etkin şekilde devam etmektedir. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ya da internet ortamında paylaşma imkanısunabilmektedir.Genel anlamda televizyon klipleri, video klipler, müzik videoları, kısa özgün videolar video bloglarve eğitim videoları gibi pek çok içerik kullanıcılara sunulmaktadır.


Hangi Formatlarda Video Yükleyebilirsiniz

Youtube video formatı olarak Flash Video Formatına yer vermektedir. Web sitesinde istenen video dosyalarıFlash Video olarak kolaylıkla izlenebilmekte veya bilgisayara *.flv formatında dosya kısa sürede anlık olarak indirilebilmektedir. Video klipleriinternet üzerinden kolaylıkla seyredebilmek içinAdobe Flash plug-ini bilgisayarda kurulu olması gerekmektedir. Eklenen video kliplerYoutubesayfası tarafından otomatik olarak çevrilmektedir.


Video İzlenme Sayısını Arttırmak İçin Öneriler

Video izleme konusunda Google sayfası dâhil herkesin aklına ilk olarak Youtube adresi yer almaktadır.Bu anlamda sitemiz en popüler videolara, internet üzerinden her zaman reklam filmlerine bu adresten kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlamaktadır.İzlenme ile beraberYoutube sitesinde reklam çalışmaları için de insanlar üzerinde her anlamda mükemmel bir etki yaratılmaktadır. Bunun için Youtube kanalı veya Youtube sayfası üzerinden Youtube izlenme sayısı yükseltme çalışmaları yapılamaya devam edilmektedir.

Video Yüklerken Kurallara Uymanız Gerekmektedir


Youtube kullanım şartlarıgereğincekullanıcılar internet üzerinden telif hakkı izni alınmış videoları yükleme işleminde kullanabilmektedir. Pornografi, tehdit şiddet, suç ve reklam sayılan içerikler Youtube’ayüklenememektedir. Telif hakkını elinde bulunduran firmalara siteye eklenen videoları sildirme hakkın ı elinde bulundurmaktadır. Bu hak film ve müzik videolarında devamlı olarak görülmektedir. Youtube video paylaşım sayfası şu sıralar sitede devamlı olarak yayınlanan ve telif hakkı ile korunan videolar sebebiyle yasal sorunlarla boğuşmaktadır. Yakın gelecekte yüklü tazminat davalarını birbiri ardına kaybetme tehdidiyle karşı karşıyadır. Fakat birkaç firma ile gerçekleştirilen anlaşmalar ile Youtube, bazı telif haklarına sahip olabilmiştir.

0 Yorum Bulunmakta "Youtube Kullanmanın Püf Noktaları"

Yorum Gönder